Open Gym

Tijdens de open gym uren kan je zelf bepalen wat je gaat doen en waar je aan gaat werken.

Als atleet met een aantal jaar ervaring, wil je vaak werken aan je ‘weaknesses’ oftewel je zwakke kanten. Dit wordt vaak gedaan tijdens open gym. Daarnaast gebruiken ervaren atleten open gym vaak voor ‘active rest’. Dit betekent dat je niet helemaal niks doet, maar traint op een lage intensiteit. Denk bijvoorbeeld aan fietsen op een laag tempo of gewichtheffen met alleen een bar. Er kan ook een workout ingehaald worden die je gemist hebt tijdens een les of kan je juist werken aan je sterke kanten.

Wanneer je helemaal geen tijd hebt om naar de reguliere lessen te komen, is het ook mogelijk om alleen tijdens open gym uren te trainen. Volg je wel de reguliere lessen, dan is het mogelijk om maximaal 3x per week tijdens open gym uren te trainen.

Tijdens deze uren is er altijd een coach aanwezig, maar deze zal geen begeleiding geven. De coach kan natuurlijk wel altijd tips geven. Het is dus belangrijk om van tevoren na te denken over wat je wil gaan doen zodat je de tijd zo goed mogelijk gebruikt.