CrossFit

CrossFit bestaat uit 2 delen. Als eerste een Fitness programma en daarnaast is het ook een sport met competities.

Het Fitness programma
Dit is waar het allemaal mee begint. CrossFit is constant gevarieerd, functioneel bewegen met een hoge intensiteit. CrossFit combineert hiervoor mono-structurele bewegingen met gymnastiek en gewichtheffen.
β€’ Mono-structurele bewegingen; roeien, rennen, fietsen, en alle andere machines.
β€’ Gymnastiek; alles waar het eigen lichaam centraal staat in de beweging. Dit wordt eventueel gecombineerd met bijvoorbeeld een rek, box of muur.
β€’ Gewichtheffen; alles waar je een externe object moet bewegen.
In een uur tijd doe je een gezamenlijke warm-up, daarna een deel kracht of techniek en tot slot een WOD(workout of the day). Iedereen doet mee op zijn/haar eigen niveau. De trainer zal andere bewegingsopties geven om het voor iedereen een succesvol uur te maken.
Ons doel is om een specialist te worden in het zijn van een generalist. Oftewel we willen overal gemiddeld in zijn en daardoor zijn we heel goed voorbereid op alles.

Sport
Als je een stap verder wil gaan dan kan je ook competities doen. Er zijn momenteel veel kleine wedstrijden voor verschillende niveaus.
Hier ligt de focus op het uiterste halen uit je lichaam en niet meer op gezond en vitaal leven. Om dit niveau te halen moet je overal goed in zijn en niet meer gemiddeld.

Jouw doel
Mensen kunnen om verschillende redenen aan CrossFit doen, om overgewicht te verliezen, omΒ  fitter te worden, om sterker te worden, om beterΒ te worden in haar/zijn sport en ga zo maar door. Iedereen kan bij CrossFit terecht. Andere redenen om aan CrossFit te doen zijn om zelfverzekerder te worden, wat energie kwijt te raken, mensen te leren kennen etc. Maar CrossFit is meer dan dat, het is voor vele mensen een levensstijl geworden dat meer is dan alleen sporten. CrossFit staat voor fitheid, gezondheid, harmonie, vriendschap, competitie, uitdagingen, doorzettingsvermogen en nog veel meer.