CrossFit Kids/Teens

Kinderen hebben veel energie, soms zelfs te veel. Als ze spelen tillen ze elkaar op, vallen ze en klimmen aan van alles. Vaak doen ze dit maar gewoon en dit gaat meestal goed. Wat we bij CrossFit Kids/Teens doen is kinderen te leren bewegen op de gezondste en meest efficiënte manier. Daarnaast leren zij hun lichamen beter controleren en versterken op speelse maar ook serieuze manieren.
Voor de jongste groep 5-9 jaar gaat het voornamelijk om het leren van bewegingspatronen met max. 2-4kg, maar voornamelijk het gebruiken van het eigen lichaam. Hierdoor worden ze fitter, sterker en gezonder.
Voor de teens groep 10-16 wordt er al wat serieuzer getraind en worden de gewichten langzaam opgebouwd. Met vooral de focus op leren van bewegingen gaan ze aangepast op hun eigen kunnen steeds uitdagender trainen. Bij de teens is er ook meer aandacht voor mobiliteit aangezien de lichamen al aardig aan het groeien zijn en extra mobiliteit vaak hard nodig is. Met CrossFit streven we naar volledige bewegingen van het gewricht, kunnen ze dit nog niet dan wordt hier aan gewerkt in de groep.
Wil je als kind dat je een gezond, sterk en fit lichaam hebt of als ouder dat je kinderen dit hebben dan is CrossFit Kids wat voor jou.