fbpx
Privacy- Cookieverklaring2020-04-10T14:15:43+00:00

PRIVACY- COOKIEVERKLARING CROSSFIT NIEUW-VENNEP

CrossFit Nieuw-Vennep is een sport dienstverlener die mensen helpt fitter door het leven te gaan. Dit doen zij door middel van groepstrainingen en personal trainingen. De diensten worden aangeboden via onze website www.crossfitnieuwvennep.nl en onze social media kanalen: instagram (CrossFit Nieuw Vennep) en facebook (CrossFit Nieuw Vennep).

 

Als je diensten bij ons afneemt, onze website bezoekt of het online contactformulier op onze website invult, worden jouw persoonsgegevens verwerkt. Privacy is voor CrossFit Nieuw-Vennep van groot belang. Wij zullen jouw gegevens dan ook op een veilige manier verwerken en gebruiken, geheel volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming. In deze privacyverklaring kan je lezen welke persoonsgegevens wij verwerken, hoe wij dit doen en met welk doel. Ook kun je lezen wat jouw rechten met betrekking tot deze verwerking zijn. Voor vragen over je privacy mag je contact opnemen met info@crossfitnieuwvennep.nl.

 

Artikel 1 Verantwoordelijke voor de verwerking

CrossFit Nieuw-Vennep is een VOF, gevestigd te (2152 CZ) Nieuw-Vennep aan de Lucas Bolsstraat 7 Hal 10, eerste verdieping. Wij staan ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 71650016. Wij zijn de verwerkingsverantwoordelijken van jouw persoonsgegevens.

 

Artikel 2 Welke gegevens gebruiken wij?

Hier kun je een overzicht vinden van de gegevens die wij van je verwerken, waarom wij dit doen, welke juridische grondslag wij hebben om deze gegevens van je te mogen verwerken en hoe lang wij deze gegevens zullen bewaren. Wij hebben ons belang om je gegevens te verwerken afgewogen tegen je privacybelang en zullen in alle gevallen niet meer gegevens verwerken dan nodig is om de genoemde doelen te bereiken.

 

2.1 Persoonsgegevens

Wij verwerken de volgende gegevens:

 

  1. Voor- en achternaam
  2. Adresgegevens
  3. E-mailadres
  4. Telefoonnummer
  5. Geslacht
  6. Geboortedatum
  7. Geboorteplaats
  8. Gewicht
  9. Lengte
  10. Social media accountnamen
  11. Lijst met contactgegevens van de klant via Wodapp
  12. Bankrekeningnummer
  13. Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt, in correspondentie en/of telefonisch

 

Wij gebruiken deze gegevens om van jou een tevreden klant te maken gedurende de looptijd van onze overeenkomst. Daarnaast verzamelen wij andere gegevens die nodig zijn om onze diensten optimaal aan jou te kunnen leveren om de uitvoering van de overeenkomst mogelijk te maken. Deze gegevens zullen naar voren komen via intakeformulieren die wij jou versturen. Wij bewaren deze gegevens tot 2 jaar na het einde van onze overeenkomst.

 

2.2 Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

CrossFit Nieuw-Vennep verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van jou:

  1. Gezondheid
  2. Burgerservicenummer (BSN)

 

Gegevens van personen jonger dan 16 jaar:

Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Wij kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@crossfitnieuwvennep.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

 

2.3 Wodapp

Voor de verwerking van onze ledenadministratie maken wij gebruik van de onlinedienst Wodapp.

 

Wij vinden het belangrijk de relatie met jou als klant goed te kunnen onderhouden. Voor ons inschrijfsysteem WodApp slaan wij verscheidene gegevens van je op. Deze staan hieronder per onderdeel vermeld. Dit doen wij uit commercieel belang. Jij kunt deze gegevens inzien in jouw persoonlijke cliënt profiel. Wij zullen deze gegevens na 7 jaar na beëindiging van onze overeenkomst verwijderen, tenzij jij hier eerder een verzoek toe indient.

 

Via Wodapp kun je een betaald abonnement afsluiten. Hiervoor gebruiken wij de volgende gegevens:

  • Betalingsgegevens
  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Factuuradres

 

Sommige producten bij Wodapp werken met credits. Deze dien je vooraf aan te schaffen. Wij gebruiken de volgende gegevens om de aankoop af te handelen en om de credits te registreren:

  • Betalingsgegevens
  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Factuuradres

 

Bij Wodapp dien je je voor bepaalde diensten vooraf te registreren. Je geeft dan informatie over jezelf en kiest een gebruikersnaam en wachtwoord. Met deze gegevens maken wij een account aan waarop je kunt inloggen. Hiervoor gebruiken wij de volgende gegevens:

  • Betalingsgegevens
  • Voor- en achternaam
  • Profielfoto
  • Geboortedatum
  • Geslacht
  • Adresgegevens
  • E-mailadres
  • Telefoonnummer
  • Factuuradres

 

Via Wodapp kun je een bestelling plaatsen. Wanneer je bij ons een bestelling plaatst, gebruiken wij je persoonsgegevens om je bestelling te kunnen afhandelen. Tijdens je betaling krijgen wij tevens gegevens van je bank of creditcardmaatschappij. Voor de afhandeling van je bestelling gebruiken wij de volgende gegevens:

  • Betalingsgegevens
  • Voor- en achternaam
  • Eventueel bedrijfsnaam
  • Adresgegevens
  • Factuuradres
  • E-mailadres
  • E-mailcorrespondentie
  • Telefoonnummer
  • Aankoopgeschiedenis
  • Offertes
  • Facturen

 

Deze gegevens zullen wij tot 7 jaar vanaf het sluiten van onze overeenkomst bewaren. Dit doen wij uit hoofde van uitvoering en eventuele wijziging van de overeenkomst.

 

CrossFit Nieuw-Vennep verwerkt jouw persoonsgegevens via Wodapp voor de volgende doelen:

  • Het afhandelen van jouw betaling
  • Het verzenden van onze nieuwsbrief en/of reclamefolder
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
  • Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • Je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken
  • CrossFit Nieuw-Vennep verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

 

2.4 Facturatie en financiële administratie

Voor facturatie en de financiële administratie verwerken wij jouw naam, bedrijfsnaam, (factuur)adres, klantnummer, e-mailadres, openstaande saldo en bankgegevens. Zonder deze gegevens kunnen wij jouw betaling niet verwerken. Wij hebben deze gegevens nodig voor de uitvoering van de overeenkomst. Volgens een wettelijke verplichting van de Belastingdienst dienen wij deze gegevens tot 7 jaar na het einde van de overeenkomst te bewaren. Na deze periode zullen wij deze gegevens van jou verwijderen.

 

2.5 Contact

Als je contact met ons hebt opgenomen via telefoon, e-mail, whatsapp, het online contactformulier of social media bewaren wij deze gegevens ter uitvoering van de overeenkomst. E-mailberichten, contactformulieren en whatsapp berichten worden 5 jaar bewaard aangezien dat de wettelijke verjaringstermijn voor vorderingen tot schadevergoedingen is en deze gegevens als bewijs kunnen dienen.

 

2.6 Portfolio

Wij verwerken foto’s en video’s van jou met betrekking tot uitgevoerde bewegingen die wij jou hebben voorgeschreven. Wij gebruiken deze gegevens om van jou een tevreden klant te maken gedurende de looptijd van onze overeenkomst. Wij bewaren deze in een onbeperkt archief, tot jij een verzoek doet tot verwijdering of wij je feedback hebben gegeven en de foto of video zelf verwijderen.

 

2.7 Marketing en social media

Wij hebben een commercieel belang om enkele persoonsgegevens van jou te gebruiken voor marketingdoeleinden. Wij gebruiken jouw naam, e-mail, foto en social media account voor direct marketing en social media marketing. Wij zullen deze gegevens verwijderen zodra jij je uitschrijft van onze nieuwsbrief of zodra jij hiervoor een verzoek indient. In elke nieuwsbrief die wordt verzonden heb jij de mogelijkheid je uit te schrijven. Je kunt je ook afmelden via info@crossfitnieuwvennep.nl.

 

Wanneer jij deel uit maakt van onze Facebook community worden jouw social media account en de inhoud van de berichten die jij plaatst zichtbaar. Wij zullen deze gegevens niet buiten de community opslaan. Wanneer jij beslist uit de community te stappen, worden jouw gegevens verwijderd.

 

2.8 Website

Om deze website mogelijk te maken en te optimaliseren gebruiken wij analytische en retargeting diensten. Wij hebben een commercieel belang om je surfgedrag en daarmee samenhangende gegevens te gebruiken om onze service te analyseren en waar nodig te verbeteren. Wij zullen jouw gebruik van onze website tracken met Google Analytics en een Facebook Pixel en zijn aan de bewaartermijnen van Google en Facebook gebonden. Wij zullen hieromtrent een verwerkersovereenkomst sluiten.

 

2.8.1 Cookies

Cookies zijn kleine stukjes informatie die bij het bezoek van deze website worden meegestuurd aan je browser en vervolgens op de harde schrijf of in het geheugen van het apparaat waarmee je onze website bezoekt worden opgeslagen. In deze stukjes tekst wordt informatie opgeslagen. De cookies bevatten geen virussen en kunnen jouw apparaten niet beschadigen. Wanneer je op een later moment weer op onze website komt dan wordt jouw informatie herkend en registreren de cookies dat je deze website weer opnieuw bekijkt.

 

Wij plaatsen deze cookies om jouw gebruiksgemak op onze website te vergroten en uit commercieel belang. Doordat wij cookies plaatsen kunnen wij ervoor zorgen dat je de website overal kunt bezoeken en de informatie kunt krijgen die je nodig hebt. Verder kunnen wij hierdoor de structuur van de website en de inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken.

 

Functionele en analytische cookies

Wij gebruiken zowel functionele als analytische cookies. De functionele cookies gebruiken wij om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. De analytische cookies gebruiken wij om inzicht te krijgen in het bezoekersaantal van onze website en de manier hoe jij onze website gebruikt. Hiervoor gebruiken wij Google Analytics. Via onze website worden er analytische cookies van Google geplaatst. Gegevens die hiermee worden verzameld zijn geanonimiseerd. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Google zal deze gegevens niet voor eigen doeleinden gebruiken, dit hebben wij met hen afgesproken in een verwerkersovereenkomst. Voor meer informatie hierover kan je Google’s Privacy Policy bekijken.

 

Tracking cookies

Daarnaast hebben wij een Facebook pixel geïnstalleerd. Hiermee wordt, door middel van tracking cookies, het bezoek aan de website gevolgd om daarmee een profiel van websitebezoekers op te bouwen. Met deze gegevens kunnen wij gerichter advertenties plaatsen. Facebook verzamelt ook doelgroep statistieken door middel van een first party cookie. Hiermee kan facebook op basis daarvan advertenties tonen waarin je wellicht geïnteresseerd bent. Deze cookies zijn actief zo lang wij de Pixel hebben geïnstalleerd. De data die door facebook wordt verzameld met behulp van deze cookies wordt echter geanonimiseerd aan ons doorgegeven.

 

Cookies kan je via je browserinstellingen van je computer uitschakelen en verwijderen.

 

2.8.2 Social media

Wij hebben op onze website social media buttons geplaatst. Wij hebben dit gedaan zodat het voor jou makkelijk is de content op onze website te delen via social media. Ook kun je via deze weg in contact komen met ons via social media. Facebook en Instagram plaatsen hierdoor cookies op jouw apparaat. De cookies zorgen voor gebruiksgemak van de website en brengen jouw surfgedrag in kaart. CrossFit Nieuw-Vennep heeft hier geen invloed op. Je wordt aangeraden de privacyverklaringen van de social media kanalen te lezen, om te weten hoe zij met privacy omgaan. Daarnaast hebben wij een verwerkersovereenkomst gesloten met de partij die de cookies plaatst zodat zij jouw gegevens niet voor andere doeleinden mogen gebruiken.

 

Wanneer jij niet (meer) wil dat CrossFit Nieuw-Vennep cookies plaatst, kun jij in jouw browserinstellingen aangeven dat je geen cookies accepteert en alle geplaatste cookies verwijderen. Je dient dit wel op elke computer en in elke browser die je gebruikt aan te geven.

 

Recensies

Om het plaatsen van recensies over onze diensten mogelijk te maken, verwerken wij je naam, bedrijfsnaam, eventuele logo, e-mail, eventueel facebook account en inhoud van je bericht. Met het plaatsen van je recensie worden deze gegevens automatisch zichtbaar.

 

Recensies over onze diensten bewaren wij zo lang deze actueel en relevant is of totdat jij een verzoek doet tot verwijdering en kunnen wij, met jouw expliciete toestemming, op onze website plaatsen uit commercieel belang.

 

2.9 Klachten

Mocht jij onverhoopt een klacht hebben over onze dienstverlening, dan zullen wij je naam, e-mail en de inhoud van deze klacht verwerken om tot een zo goed mogelijke oplossing voor jou te kunnen komen. Deze gegevens gebruiken wij voor een optimale uitvoering van de overeenkomst. Wij zullen gegevens met betrekking tot afgehandelde klachten toevoegen aan jouw klantendossier en 7 jaar bewaren.

 

Artikel 3 Hoe verkrijgen wij deze gegevens?

De persoonsgegevens worden door jou aan ons verstrekt als klant of contactpersoon door middel van een intakegesprek, via e-mail, een vragenlijst, telefoon, whatsapp, Wodapp of het online contactformulier op onze website of we hebben ze verkregen via het Handelsregister van de Kamer van Koophandel of je social media kanalen.

 

Artikel 4 Wie ontvangen jouw gegevens?

CrossFit Nieuw-Vennep zal jouw gegevens niet verstrekken aan derde partijen, tenzij dit nodig is voor de bedrijfsvoering, de uitvoering van de overeenkomst die je met ons hebt gesloten of vanuit een wettelijke verplichting vereist is. Jouw gegevens kunnen voor uitvoering van de overeenkomst worden doorgegeven aan verwerkers, partijen betrokken bij deze overeenkomst en externe adviseurs. Wij zullen met deze derde partijen verwerkersovereenkomsten afsluiten om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. CrossFit Nieuw-Vennep blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Wij zullen jouw gegevens niet doorverkopen of verhuren aan derden.

 

Je gegevens worden niet gedeeld met derden gevestigd in landen buiten de Europese Economische Rechtstaat (EER). Uitzondering hierop is dat Google Analytics gebruik maakt van een server in de Verenigde Staten.

 

Artikel 5 Welke rechten heb jij met betrekking tot deze gegevens?

De Algemene Verordening Gegevensbescherming heeft jou een aantal rechten gegeven met betrekking tot de persoonsgegevens die je door ons hebt laten verwerken.

 

  1. Je hebt recht op inzage. Je kunt hiervoor te allen tijde een verzoek doen bij CrossFit Nieuw-Vennep om jouw gegevens in te zien. In jouw persoonlijke cliënt profiel kan jij zelf ook enkele gegevens inzien.
  2. Je hebt het recht om je gegevens te wijzigen. Als je op basis van inzage je gegevens aan wil laten passen, verbeteren, aanvullen, afschermen of verwijderen, kun je hiertoe een verzoek indienen.
  3. Je hebt recht op bezwaar. Tegen de verwerking van jouw gegevens, met als juridische grondslag het gerechtvaardigd belang van CrossFit Nieuw-Vennep, kun jij bezwaar maken.
  4. Je hebt recht op gegevensoverdracht. Mocht jij je gegevens bij een andere aanbieder onder willen brengen, zullen wij jouw gegevens verstrekken in een computerbestand aan jou of een ander, door jou genoemde organisatie.
  5. Je hebt recht op geautomatiseerde verwerking. Je mag ons altijd jouw standpunt over een geautomatiseerd besluit van CrossFit Nieuw-Vennep laten weten en dit besluit door een derde persoon laten heroverwegen.
  6. Je hebt recht op intrekking. Wanneer wij gegevens hebben verwerkt op basis van jouw expliciete toestemming, heb jij het recht deze toestemming in te trekken. Dit kan wel gevolgen hebben voor de diensten die wij je kunnen leveren.

 

Om gebruik te maken van jouw rechten kun je een verzoek sturen naar info@crossfitnieuwvennep.nl.  Wij zullen je verzoek zo snel mogelijk beoordelen. Wanneer wij niet aan je verzoek kunnen voldoen, zullen wij jou laten weten waarom wij jouw verzoek afwijzen. CrossFit Nieuw-Vennep is gerechtigd jouw identiteit te verifiëren wanneer jij een verzoek indient. Wij vragen daarom een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy.

 

Als je vragen hebt of wil weten wat wij precies van jou bijhouden, neem dan contact op met info@crossfitnieuwvennep.nl.

 

Artikel 6 Geautomatiseerde besluitvorming

CrossFit Nieuw-Vennep kan gebruik maken van geautomatiseerde besluitvorming op basis van door jou verstrekte gegevens. Het is daardoor mogelijk dat een deel van onze diensten niet (meer) voor jou beschikbaar is of gerechtelijke stappen worden ondernomen wanneer dit wordt verlangd.

 

Artikel 7 Beveiliging

Wij nemen de verwerking van je persoonsgegevens serieus en hebben daarom passende maatregelen genomen om misbruik, verlies en andere vormen van onrechtmatige verwerking te voorkomen. Als je vindt dat je gegevens niet goed beveiligd zijn of als je aanwijzingen hebt dat je gegevens worden misbruikt, stuur dan een e-mail naar info@crossfitnieuwvennep.nl of bel 0649499115.

 

Artikel 8 Slotbepalingen

Wij raden je aan deze privacyverklaring regelmatig te raadplegen, omdat wij wijzigingen in het beleid kunnen aanbrengen of onze onlinedienst wijzigt. Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 30 maart 2020. De nieuwe privacyverklaring wordt altijd op onze website gepubliceerd.

 

Als je vragen hebt over deze verklaring of de wijze waarop wij je gegevens gebruiken, kun je een e-mail sturen naar info@crossfitnieuwvennep.nl. Als je een klacht hebt over de manier waarop wij met je gegevens om gaan kun je ons dat ook laten weten. Daarnaast kun je contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.